Je bent net verhuisd naar een andere stad. Misschien vanwege je werk, of omdat je samen bent gaan wonen. Naast het vinden van je weg op die nieuwe plek, zal het in veel gevallen ook betekenen dat je weer moet werken aan je sociale contacten. Zeker als je een flink eind weg bent verhuisd van je vorige woonplaats.

Vaak hoor je van mensen om je heen dat het beste is om te gaan sporten. Op een sportvereniging of op de sportschool leer je makkelijk nieuwe mensen kennen, hoor je dan. Maar is dat wel zo?

De sportschool

Op een sportschool is het lastig om in contact te komen met de andere sporters. Sowieso sporten de meeste mensen niet op vaste dagen of vaste tijden, dus je komt niet zo vaak dezelfde mensen tegen. Bovendien zijn de meeste sporters daar om te sporten en gaan direct daarna weer weg. Blijven hangen is niet erg gebruikelijk op de sportschool.

Tijdens het sporten zijn de meeste mensen in zichzelf gekeerd. Vaak dragen de sporters een koptelefoon.

De sportschool is dus niet aan te raden.

De sportclub

Bij een sportclub is dit natuurlijk anders. Het hangt natuurlijk wel af van welke sport je beoefent. Een teamsport heeft als voordeel dat je direct in een team ingedeeld wordt, wat vanzelf al een verbindende factor is.

Ook speelt de kantine een rol. Bij de meeste sportclubs blijven de sporters na een training of wedstrijd nog even hangen om samen wat te drinken. Dat maakt het contact maken natuurlijk een stuk gemakkelijker.

Een sportclub is dus aan te raden boven de sportschool.

Het blijft echter, leert de ervaring, nog best lastig om uit die contacten echte vriendschappen te sluiten. Oftewel; het is niet makkelijk om buiten het sporten om samen met je collega-sporter iets te gaan ondernemen wat niets met je sporten te maken heeft. Zeker niet als het om een nieuw contact gaat tussen een man en een vrouw.

Categorie├źn: Algemene informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.