De Amerikaanse journaliste Bernstein probeerde nieuwe vrienden te maken en dat viel niet mee. Onderzoek laat zien dat de meeste vriendschappen die we hebben zijn ontstaan rond je middelbare schooltijd of tijdens je studie. Na je 30ste verjaardag gaat dat een stuk lastiger. Als je de artikelen en ervaringen op onze website leest, zie je eigenlijk hetzelfde.

Sociaal psychologen deden onderzoek en vroegen zich af waarom het je dan veel makkelijker af gaat. Het blijkt dat rond de puberleeftijd één enkele verbindende factor al een basis voor een nieuwe vriendschap kan betekenen, bijvoorbeeld als je dezelfde stijl kleding draagt, dezelfde sport beoefenen of fan bent van dezelfde muziekgroep.

Ook dankzij het feit dat je veel tijd samen doorbrengt bij bijvoorbeeld in dezelfde klas, maakt dat je je verbonden voelt met elkaar. Op latere leeftijd werkt dat niet. Je hebt maar zelden collega’s die echt voor een hele lange tijd met elkaar werken op dezelfde afdeling en op hetzelfde niveau.

Na het afronden van je studie, ga je werken en op jezelf wonen. Dit kost meer tijd, want naast je werkuren dien je ook je huishouden te doen en dus blijft er minder tijd over om aan sociale contacten te werken. Ondanks dat we natuurlijk door het internet veel makkelijker met elkaar verbonden zijn.

We vinden vriendschap nog steeds heel erg belangrijk, misschien zelfs nog wel belangrijker dan vroeger. Des te meer reden om er tijd voor vrij te maken en uitzoeken hoe je je sociale leven kunt verbeteren.

Omdat het dus boven je 30ste moeilijker is om nieuwe vriendschappen aan te gaan, zal je dus ook beter je best moeten doen. Het kan gelukkig wél, je moet alleen wat creatiever zijn. gelukkig biedt het internet op dit gebied voldoende mogelijkheden. Naast de datingsites en de diverse activiteiten sites als NMLK en Fellas, zijn er nog talloze opties meer.

Snel aan de slag dus maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.