Nieuwe mensen leren kennen in de kroeg, werkt dat? Het wordt vaak als tip gegeven als je aangeeft dat je op zoek ben naar wat nieuwe sociale contacten in je leven. We vroegen een aantal mensen naar hun ervaringen.

Lotte (23) uit Amsterdam

“Ja, voor mij werkt het wel. Ik heb hier in de stad gestudeerd en veel van mijn studiegenoten zijn vertrokken na hun studie afgerond te hebben. Sommige gingen weer terug naar de plaats waar ze vandaan komen, anderen gingen een jaar op reis en weer anderen vonden een baan ergens anders in het land.

Ik vond eigenlijk direct na mijn afstuderen een baan in Amsterdam. Voor dit bedrijf had ik al eerder gewerkt.

Op dit moment heb ik geen relatie en ben best actief in het uitgaansleven. Ik heb een stamkroeg waar ik al een aantal jaren naar toe ga en een paar vaste clubs waar ik ga dansen. Omdat ik vaak in mijn stamcafé kom, ken ik daar intussen al heel veel mensen die er vaker komen. Ik kan er dus ook gerust in mijn eentje naar toe gaan; er is altijd wel iemand die ik ken.

Vaak ga ik na de kroeg nog even dansen. Er is altijd wel iemand die dan met me mee gaat. Soms kom ik via iemand die ik al uit de kroeg ken, weer nieuwe mensen tegen. Vrienden en kennissen genoeg dus!”

Martin (47) uit Lichtenvoorde

“Ik ben nu sinds 4 jaar gescheiden. Toen ik nog samen woonde met mijn ex-vrouw woonden we in Doetinchem, waar zij vandaan komt. Omdat ik, buiten mijn ex-vrouw en de kinderen, niks met Doetinchem heb en het best lastig is om er een huurhuis te vinden, ben ik terug gegaan naar mijn geboortestreek.

Je merkt dan echter wel dat je er een hele tijd weg geweest bent. Veel van je vroegere maten waren intussen ook vertrokken. De kroegen waar ik vroeger altijd kwam tijden het uitgaan bestonden soms ook niet meer of er komen nu alleen hele jonge mensen. Daar voel ik me dan niet zo thuis.

Van echt op stap gaan komt er dus niet zo veel. Ik ga wel eens op zondagmiddag even een terrasje pikken, vooral als de kinderen bij mij zijn. Dat is dus wel gezellig. Als ik nog wel eens in het café kom, is het meestal met een vriend of vriendin. Dan ben ik met hem of haar in gesprek en heb niet zo veel contact met andere mensen, dus echt nieuwe mensen leren kennen komt er dan niet van.

Ik ben nu wel een tijde lid van Fellas en het leuke is, dat ik daar wel vaker weer mee in het café kom. Ik hou erg van wandelingen, dus voor die activiteiten meld ik me vaak aan en meestal gaan we na afloop nog wat eten of drinken.

Dus nee, uitgaan is voor mij geen manier om nieuwe mensen te leren kennen. Daar heb ik dus Fellas voor gevonden en dat werkt echt super!”

Vera (35) uit Best

“Ik hou enorm van dansen en ga dus heel vaak naar 80’s of 90’s feesten. Dat is zó leuk! Het liefst waar iedereen ook nog eens in stijl gekleed komt. Het begint al met het aankleden, dan hebben mijn vriendin en ik zo’n lol! We nemen al een borrel en dan trekken we onze kasten leeg.

We proberen elke maand naar zo’n feest te gaan en we hebben een paar favoriete feesten. Dan gaan we er meestal met de trein en nemen dan een hotelletje om te blijven slapen. Gezellig samen op één kamer en dan nog lol hebben voordat we in slaap vallen. De volgende dag slapen we lekker uit voor dat we de trein naar huis nemen.

Op zo’n feest staan we eigenlijk de hele avond op de dansvloer. Kletsen doen we nauwelijks… flirten des te meer! Het is heel leuk om dan met een man te gaan dansen en te zien dat hij je leuk vindt, maar verder dan dat gaat het niet.

Dat is eigenlijk ook wel jammer. Ik bedoel niet dat ik op zoek ben naar een man, maar dat je er eigenlijk geen leuke nieuwe vrienden aan over houdt. Want naast het stappen met mijn beste vriendin, kan ik ook nog wel wat nieuwe vrienden gebruiken.

Soms zijn weekenden best wel saai. Dan zit je op zondagmiddag een beetje thuis te hangen en heb je zin om even wat leuks te gaan doen. Ik ga dan wat mensen appen of bellen, maar dan heeft iedereen al plannen. Dus dan duik ik maar in een leuk boek, of zet Netflix aan. Dat is óók leuk, maar samen met wat andere mensen even iets leuks doen heeft toch mijn voorkeur.

Dus voor mij geldt; tijdens het uitgaan leer ik geen nieuwe mensen kennen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.