Er is veel te kiezen op het gebied van websites die tot doel hebben om mensen met elkaar in contact te brengen. Of het nu gaat om een wandelmaatje te zoeken, een sportmaatje, een motormaatje of om samen met je partner leuke activiteiten wil ondernemen. Voor iedereen is er wel een geschikte plek op het internet te vinden.

Soms zijn deze website gratis, soms deels gratis en deels betaald en voor andere website is de enige manier een betaald lidmaatschap.

Wat is verstandig? Kun je beter voor een gratis website gaan, of er toch maar beter voor te betalen?

Gratis?

Allereerst is het natuurlijk de vraag of ‘gratis’ websites überhaupt wel bestaan. Een website moet geprogrammeerd worden en ICT-ers zijn niet de goedkoopste arbeidskrachten van het land. Verder draait een website op een server en ook die zal betaald moeten worden. Vaak ‘betaal’ je de gratis websites dus op een andere manier. Je levert een stuk van je privacy in en meestal wordt er flink geadverteerd op de website waar je voor aangemeld staat.

Omdat je op zo’n website best veel persoonlijke informatie plaatst, moet je je dus de vraag stellen of je die privacy wel op wil geven. We kennen inmiddels alle schandalen wel rond de datalekken van LinkedIn, Facebook en Instagram. Daar word je niet vrolijk van…

Kwaliteit

Een belangrijke andere factor is natuurlijk de kwaliteit. Zoals eerder al geschreven zijn productiekosten voor een professionele website hoog. Goed onderhoud en een goed functionerende website zijn van belang. En het oog wil ook wel wat, toch…?

Gratis websites als Wikivents en Stapmaatjes zijn goede voorbeelden van gratis websites om nieuwe mensen te leren kennen.

Prijs

De prijzen van betaalde websites verschillen enorm. Bij de duurdere websites ben je al gauw tussen de € 60 en € 110 per jaar kwijt. Enkele voorbeelden zijn:
NMLK (€ 60 per jaar)
Kluppen (€ 59,95 per jaar)
ActiefPlezier (€ 107,40 per jaar)

Enkele goedkopere varianten zijn:
GoMingle (€ 24 per jaar)
Fellas (€ 29,95 per jaar)
Motormaatje (€ 20 per jaar)

Wat duur is, hangt natuurlijk van je eigen beurs af. Wat kun en wil je betalen?

Bij de goedkopere websites ben je voor een klein bedrag per jaar lid, terwijl je privacy optimaal gewaarborgd is. Én je hebt een goed uitziende en goedwerkende website tot je beschikking.

Wellicht is dat toch het overwegen waard; voor de prijs van een half kopje koffie per maand ben je toch gegarandeerd van een fijne website waar professionals aan het werk zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.