De website www.nieuwemensenlerenkennen.nl heeft nog steeds de meeste betalende leden in Nederland op het gebied van activiteitenwebsites die mensen in staat te stellen om nieuwe mensen te leren kennen.

Al ruim 10 jaar is NMLK marktleider. Het lijkt echter wel of het ledental niet meer echt groeit. Je ziet toch dat het relatief hoge lidmaatschapsgeld van € 60 per jaar leden eens per jaar voor de keuze stelt: ga ik weer € 60 betalen of ken ik nu genoeg nieuwe mensen om het buiten de website om verder te regelen? Een populaire optie is dan om bijvoorbeeld een Whatsapp groep te openen of met de mensen die je al hebt leren kennen een Facebookpagina te starten.

Het aantal nieuwe leden dat er elk jaar bij komt, wordt dan weer teniet gedaan door de mensen die de website weer verlaten en hun heil ergens anders zoeken.

We vroegen Edwin van Fellas of zij dezelfde ervaringen hebben.

Edwin: “Je ziet dat fenomeen inderdaad. Al na een jaar hebben onze leden veel nieuwe vrienden gemaakt en dan wordt de noodzaak van zo’n lidmaatschap natuurlijk minder. Wij hebben daarom gekozen voor een ander systeem. Als eerste zijn de abonnementskosten bij Fellas veel lager; bij ons betaal je voor een volledig lidmaatschap van één jaar slechts € 29,95. Blijf je langer lid, dan wordt dat zelfs verlaagd naar € 24,95 en de daaropvolgende jaren betaal je slechts € 17,95 per jaar.”

“Wat wij merken dat onze leden voor dat hele kleine bedrag graag het gemak van de website willen blijven gebruiken. Zeg nou zelf; voor de prijs van een half kopje koffie per maand ga je toch niet al dat gedoe op de hals halen? Bovendien blijft het natuurlijk leuk om ook af en toe weer nieuwe mensen te leren kennen!”

Het lijkt ook te werken; hoewel de groei bij de traditionele marktleider er dus uit lijkt, zie je juist bij andere websites het ledental stijgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.