Je kent het wel; zondagmiddag, zin om iets te gaan doen, je gaat even op Facebook of Whatsapp, maar al je vrienden hebben al plannen…

Ik ben nu weer single sinds 1 jaar, dus in het begin ging ik dan maar op Tinder, maar dat was niet waar ik naar op zoek was. Geen relatie en al helemaal geen vrijblijvende seks. Voor ‘gewone’ vriendschap is Tinder niet zo geschikt.

Mijn nieuwe vriendinnen!

Dus ik moest wat anders. Ik heb toen een middagje zitten surfen en al gauw kwam ik bij NMLK terecht. Ik heb daar een proeflidmaatschap afgesloten en wat activiteiten bezocht. erg gezellig, maar toch was het niet helemaal mijn ding. Ik vond het erg oppervlakkig.

Op de activiteiten waren gewoonweg te veel mensen en dat is niks voor mij. Bovendien was het sfeertje ook een beetje te popiejopie. De mensen waren wel heel aardig, hoor, maar het waren gewoon niet mijn type mensen.

Toen mijn proeflidmaatschap afgelopen was, heb ik dan ook mijn abonnement niet verlengd. Ik vond € 60 per jaar ook best wel veel geld. Ik ga niet elke maand wat doen en dan gooi je zo maar € 5 weg.

Op de activiteiten van NMLK werd ook veel gesproken over andere websites. Sommige waren ook lid van meer sites tegelijk. Iemand sprak er over Wikivents en ik hoorde dat die eerst lid was geweest van Fellas. Fellas was echter een tijdje uit de lucht geweest en veel leden zijn toen overgestapt op de gratis website Wikivents. Intussen is Fellas echter wel weer online en veel leden gaan ook weer terug daar heen.

Ik ben dus meteen even bij die twee websites een kijkje gaan nemen. Wikivents was ik vrij snel klaar mee; ik vond de website er erg gedateerd en knullig uit zien. Het leek me dus dat die website niet goed onderhouden is en niet veilig.

Dus heb ik me maar aangemeld bij Fellas. Niet gratis, maar gelukkig een stuk goedkoper dan NMLK. Ik kon voor € 5 een proeflidmaatschap afsluiten voor drie maanden. Een jaarlidmaatschap kost € 29,95 en wordt daarna elk jaar goedkoper. Beter!

Op de activiteiten die ik bezocht voelde ik me direct wél thuis! De eerste activiteit was een spelletjesavond bij iemand thuis. Ik werd door de organisator welkom geheten en we hebben het supergezellig gehad met zijn vijven. Iedereen had zelf wat te drinken en snacken meegenomen, dus het was verder helemaal gratis.

En wat hebben we een lol gehad!

De organisator van deze avond is ook eigenlijk direct een vriendin geworden. Zij kende al wat meer leden van Fellas, dus de volgende activiteit waar ze heen ging (een avondje naar jaren ’90 feest) waren er meer vriendinnen van haar bij.

Ik werd gelijk in het clubje opgenomen en sindsdien gaan we samen regelmatig op stap. We spreken nu soms ook buiten de website om af, gaan we bijvoorbeeld een dagje winkelen. We hebben zelfs al plannen om volgend jaar met de hele bups een weekje naar Ibiza te gaan. Veel leuker dan in je eentje, toch?