Na een huwelijk van 22 jaar overleed mijn man plotseling. Je komt er dan pas achter hoeveel je samen deed en hoe weinig sociale contacten je dan hebt. En dan moet je dus opeens op zoek naar nieuwe vrienden.

Mijn dochter Mariëlle en ik op de camping in Riethoven

Nu ben ik niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. En ook mijn dochter Mariëlle heeft me enorm gesteund door me elke keer weer aan te sporen om er op uit te trekken. Mijn man Gerard en ik staan al heel lang op de camping in Riethoven. We gingen daar in het voor- en najaar vaak in het weekend heen met onze kinderen.

Zodoende ken ik daar wel wat mensen die er ook al jaren komen. Ik wilde eigenlijk die caravan verkopen omdat ik me daar niet in mijn eentje heen zag gaan. Maar mijn dochter heeft me overgehaald om dat niet te doen. Achteraf ben ik heel erg blij dat ze dat gedaan heeft!

Hoewel ik niet meer zo vaak ga als vroeger, kom ik er nog steeds graag. En in de weekenden als ik er niet ben, gaan de kinderen er vaak heen. Zij helpen me ook met het onderhoud.

Verder ben ik ook lid geworden van een website om nieuwe mensen te leren kennen. Deze website richt zich vooral op 50+ers die op zoek zijn naar nieuwe contacten. Er wordt van alles georganiseerd, van rondvaarten tot wandeltochten. Soms vind ik het publiek wel een beetje aan de oude kant, want ik ben vaak één van de jongsten. Maar ach, dat heeft ook wel z’n voordelen.

Ik ben nu nog niet echt op zoek naar een nieuwe partner, ik moet er eerlijk gezegd ook voorlopig niet aan denken. Gerard en ik hadden het gewoon té goed met elkaar en het voelt voor mij nu toch nog een beetje als verraad tegenover hem als ik met iemand anders op stap zou gaan.

Mijn kinderen vinden dat echter onzin. Papa zou gewild hebben dat je nog iets van je leven maakt. Dus wellicht komt er in de toekomst wel een tijd dat ik open sta voor een andere relatie.