Toen Marco en ik samen gingen wonen, verhuisde ik van Utrecht naar Monnickendam. Dat was echt wel even wennen! Ik leerde hem kennen via Lexa en je weet hoe het dan gaat. Na elke keer op en neer reizen, dubbele huur betalen en elke keer je hele zooi van hem naar mij en andersom slepen, hebben we toch besloten om samen te gaan wonen.

Marco en ik op vakantie in Noorwegen

Monnickendam is echt een hele leuke plek om te wonen. Je merkt wel dat het in zo’n dorpje best wel lastig is om er tussen te komen. De meeste mensen die hier wonen kennen elkaar al vanaf de lagere school. In het begin miste ik mijn vrienden uit Utrecht behoorlijk.

De meeste van mijn vrienden ken ik van de universiteit in Utrecht. Na mijn studie ben ik in Utrecht nog een paar jaar blijven plakken, net als de meeste van mijn vrienden. Maar in de loop van de jaren ging iedereen settelen en verhuisden naar andere delen van het land. En ik dus nu ook.

Op zich is Nederland natuurlijk erg klein, maar je merkt toch dat je niet zomaar even een kopje koffie gaat drinken in de stad met hen, of even een filmpje pakt.

Ik ben iemand die niet in een hoekje bij de pakken neer gaat zitten en ben dus direct bij de tennisclub gegaan. Sporten vind ik ideaal om nieuwe mensen te leren kennen, het gaat alleen niet zo snel.

Een drankje drinken na de training of wedstrijd is toch iets anders dan iemand te vragen of hij of zij zin heeft om even een avondje te Netflixen bij ons thuis.

Via een vriendin van de universiteit kwam ik bij Fellas terecht. Zij was verhuisd naar Groningen en had daar via Fellas heel gemakkelijk nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb me dus, wel samen met Marco, aangemeld bij die website en dat was en is een succes!

Dus dat is de tip die ik voor alle mensen heb die nieuwe mensen willen ontmoeten. Word gewoon lid. Het kost bijna niks, er is niks verplicht en je hebt altijd iets leuks te doen! Soms ga ik alleen (Ladiesnight in de bios!) en soms gaan Marco en ik samen naar een activiteit.